Konijnenhotel  'De  Knabbeltuin'


Vanaf juni 2022 breidt Kattenhotel Kattendroom uit met Konijnenhotel 'De Knabbeltuin' en kan u ook bij mij terecht voor de opvang van uw lieve konijntjes.

Wilt u uw konijnen tijdens uw afwezigheid niet zomaar laten verzorgen door buren of kennissen, maar zoekt u een betrouwbare en professionele opvang, dan bent u bij Konijnenhotel 'De Knabbeltuin' aan het juiste adres!

Kattenhotel Kattendroom is al meer dan tien jaar actief en gekend als een kwalitatieve opvang van katten en we willen dit ook garanderen voor konijnen, daarom volgde ik een bijkomende opleiding voor het professioneel verzorgen van konijnen. Zo kan u met een gerust hart op verlof en zijn uw lievelingen in bekwame handen.


Luxe Konijnenhuisjes

Naast de bekwame verzorging willen we de konijnen natuurlijk ook een prettige en veilige huisvesting aanbieden. We beschikken over grote luxe buitenhokken met 2 verdiepingen, verbonden met een ruime ren (inclusief uitbraakbeveiliging)  van meer dan 2 meter lang.

Momenteel werk ik ook aan enkele knusse binnenruimtes, (dus geen "standaard" kleine bakkooien) deze foto's komen later nog op de website. Mocht u reeds interesse hebben om hiervoor te reserveren, stuur me gerust een mail.

Zowel buiten als binnen wil ik zorgen dat uw konijnen zich volledig kunnen uitleven. We voorzien ieder huisje van knaagmateriaal, onbeperkt vers hooi, vers water - zowel in een drinkkom als in een hangfles,  konijnenvoer van  Versele Laga - Complete, verse groenten en kruiden, propere konijnenbak, speelgoed, ...kortom alles wat een konijnenhartje wenst. Is er iets waar jouw konijn op verlekkerd is of net niet goed kan verteren, laat het ons weten in het reservatieformulier.

Kerstverlof 2023:

buitenhuisjes volzet 30/12/23 tem 02/01/24 

binnenruimtes nog beschikbaar

Prijzen verblijf bij Konijnenhotel - 'De Knabbeltuin'

14€ per dag per konijnenhuis voor 1 of 2  konijnen

+7€/dag per extra konijn

De prijs is all-in en blijft dezelfde of er nu 1 of 2 konijnen in verblijven. De konijnenhuisjes zijn namelijk voorzien op minstens 2 konijnen want het zijn tenslotte groepsdieren. Het is altijd aan te raden om ze per twee te houden omdat ze dan veel gelukkiger zijn en hun natuurlijk gedrag komt dan veel meer tot uiting.


* voor een verblijf van meer dan 2 konijnen, gelieve mij te contacteren om te bepalen of ze samen in 1 konijnenhuis kunnen.

Ons aanbod

 

Buiten: 2* Luxe konijnenhuis met 2 verdiepen met grote&veilige uitloopren

Binnen: 2* Knus ingerichte binnenren in onze woonruimte waar ze net als thuis veel aandacht krijgen

 

- Bekwame en professionele opvang

- Kleinschalig, met veel aandacht voor iedere logée

All-in: alles van voer en toebehoren is inbegrepen in de prijs

Liefdevolle verzorging waarbij het welzijn van uw konijn(en) primeert

Volg het verlof van je konijntjes op onze sociale media FB+Instagram & TikTok

Voedselverrijking en speelgoed

Om verveling tegen te gaan, krijgen de konijnen knaagmateriaal en speelgoed, maar we zullen ook steeds een deel van het eten aanbieden op een voedselverrijkende manier. Konijnen in de natuur zijn een heel groot gedeelte van de dag bezig met het zoeken naar voedsel, het zijn namelijk energieke, slimme dieren die graag bezig zijn. Wanneer een konijn zich verveelt, zou deze ongewenst gedrag kunnen gaan vertonen. Denk daarbij aan knagen aan de tralies, of misschien zelfs wel ruzie maken met zijn vriendje. We vinden het dus ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat onze hotelgasten zich niet vervelen. Daarom mag u ook steeds het favoriete speelgoed of leuke spulletjes van uw konijnen meebrengen, of ons laten weten waar ze blij van worden, zo voelen ze zich hier ook opperbest!

Huisregels in 't kort

- Breng steeds het vaccinatieboekje van je konijn mee. Je konijn moet gevaccineerd zijn tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2. (minstens 2 weken voor de aankomstdatum)
- Uw konijn wordt enkel aanvaard in goede lichamelijke en verzorgde conditie. We hebben het recht om een konijn te weigeren als er een vermoeden is dat het konijn niet gezond is, een besmettelijke ziekte heeft of niet gevaccineerd is.
- Extra medische verzorging kan op vraag van de eigenaar mits een meerkost van 2€/konijn per dag, gelieve dit aan te duiden bij de reservatie.

- Het brengen & afhalen van uw konijn in ons konijnenhotel dient op afspraak te gebeuren. Zo kunnen we zorgen voor een goede en vlotte werking van ons hotel. Bij de reservatie kan u aangeven welk afspraakmoment u best past - gelieve die afspraak ook te respecteren. Wegens afspraken met andere klanten en onze persoonlijke planning kunnen we u niet garanderen dat we u op een ander moment kunnen ontvangen. Voor meer info over de afspraaktijden zie pagina contact

- Vervoer je konijn in een stevige, goed gesloten transportbak. Deze zal ik dan bijhouden tijdens het verblijf.

- Bij onverwachte ziekte zullen wij onze dierenarts raadplegen. De kosten zijn voor de rekening van de eigenaar van het konijn en worden voorgeschoten door het konijnenhotel. Deze kosten worden afgerekend bij afhaling van uw konijn(en).

- Konijnen zijn gevoelige diertjes en we stellen alles in het werk om alle hotelgasten uitstekend te verzorgen, jammergenoeg kan het voorvallen dat een konijn overlijdt. In dat geval kan Konijnenhotel De Knabbeltuin niet aansprakelijk gesteld worden voor het overlijden van uw konijn.

 - voor de huisregels in't lang klik hierReservatie & Annulatie

Een reservatie is bindend voor beide partijen zowel voor u als gast als voor het Konijnenhotel De Knabbeltuin. Dit houdt in dat de plaats voor uw konijn(en) wordt vrijgehouden en gegarandeerd voor de door u aangegeven periode. Bij reservatie wordt de betaling van een voorschot van 50% gevraagd.

Dit is dan ook de minimum annulatiekost en wordt nooit teruggestort

Een annulatie dient steeds schriftelijk te gebeuren en de annulatiekosten worden als volgt berekend
- vanaf inschrijving tot 21 dagen voor aankomstdatum: 50 % van de totaalsom (*)
- vanaf 21 dagen (3 weken) voor de aankomstdatum: 100 % van de totaalsom (*)
- niet opdagen zonder voorafgaande schriftelijke annulatie: 100% van de totaalsom+ 25€ (*)

(*) met een minimum van 25€ indien het 50% bedrag lager is dan 25€

(**) bij annulatie wegens overlijden van uw konijn zal na ontvangst van een attest van de dierenarts enkel het voorschot weerhouden worden.

E-mail verzonden